PRESENTACIÓ

Catalina Julve (Manacor 1972) obre un portal al món per mostrar un tast de la seva obra des dels seus inicis. Aquesta pàgina presenta el seu recorregut artístic en dos formats, global i per exposicions o èpoques marcades pel mateix to. La seva gran dèria és representar figures eminentment humanes que de vegades van acompanyades d’un paisatge.

Al principi, la seva narració se postula com a expressió que s’identifica fàcilment amb ambients generalment onírics, distants i a l’hora familiars. Figures que destil.len éssers aglapits per la fragilitat de l’esperit de la seva creadora. Una fragilitat que deambula per entre les bambalines entelades pel  dubte existencial, dotant les seves obres d’un aire enigmàtic.  D’un aire que transpúa un sincer agraïment als estimats, a més de satisfacció per l’experiència viscuda.  Emperò l’esperit és fràgil…. l’angoixa vital transpira, treu el nas a tort i a dret, especialment en els inicis. Per sort de tots, després de 20 anys de suar la paleta, els embolcalls misteriosos donen pas a l’explosió de la vida, a l’arbre de la vida i de les vivències que entrunyella les bísties marines amb els moradors del cel. La maduresa assolida ha recorregut un camí invers: ve d’una suggestió, passa per suggerències i arriba amb velocitat cap a una esclator de colors vius que ocupen cada recó de la tela encabint formes depictades amb traç contundent i hàbil, que demostra mestria en el dibuix.

Catalina s’ha desentès de la profunditat emocional i del seu compromís en denunciar un món decadent. Ja no intenta alimentar l’observador de la seva obra amb protagonistes que reflecteixen moments dolços d’una existència trista.  Catalina executa el que li roda pel cap amb més convicció que mai, amb un optimisme encomanador, albirant-se un horitzó vitalista i respectuós amb el medi.  Suposa una autència rebel.lió contra la decadència que no espassa.

Benvinguts a l’univers de Catalina Julve! Un univers particular, mediterrani, circunscrit a la Quíbia nostrada, la qual cosa el fa especial … gairebé únic.

Malone Cozzo