FALTA TEXT ACORAR … Em fascinen les persones lliures. Sense fermalls, sense prejudicis, sense condicionants que vagin més enllà d’una relació natural i sincera amb el propi cos, amb la terra, i amb els altres congèneres. En el fons, ho volem ser tots, lliures, i caminam per la vida cercant aquesta llibertat, aquesta facultat innata d’anar a lloure. Això és el que em va fer acostar als hippies, allò que em va fer comprendre el lema “Hippies always welcome”. Hi han estat sempre: els qui s’han allunyat del sistema, els incompresos, els qui no han entès mai el poder, ni l’ambició pels béns materials. Els pitagòrics, els qui ja en temps dels grecs postulaven el primitivisme, els franciscans i el seu vot de pobresa natural, els càtars, els joglars, els trobadors, el mite del bon salvatge pregonant la bondat intrínseca de la persona no instruïda, els naturistes… tots a la seva manera i en el seu temps havien estat hippies.

Vaig voler plasmar-los damunt tela, damunt paper, donar-los forma, interpretar aquesta manera de comprendre la vida. I tanmateix, alguna cosa me’n distanciava. Racionalment eren meus, tots aquells hippies i les seves imatges. Però, i emocionald’una altra manera. Fins i tot nosaltres mateixos, més d’un dia, més d’una temporada. De vegades són gent esquerpa, sulla; d’altres, gent amorosa i amatent, però sempre són diferents: alliberats de traves absurdes, amb una connexió màgica amb l’entorn, éssers vius dins un ecosistema d’éssers vius, ànimes distants del tumult urbà, de la fredor dels carrers, de la convenció i la norma. Si mirau la llum estranya dels ulls dels infants comprendreu aquesta llibertat que tan pocs saben fer perdurar.

I sí: aquests han estat els meus hippies. Els qui són sempre benvinguts, els qui tenen la pau perquè són lapau. Els qui estimen sense haver de pensar per què. Els qui riuen perquè són lliures. Són els meus hippies.Mirau-los. I hi veureu els vostres..

Catalina Julve

All
0
DIBUIXOS
0
TEMES QUE INSPIREN
0
DIBUIXOS

DIBUIXOS

26 abril, 2015 0