EPISTOLARI MANILA 2021

Projecte en residència al Centre de Creació de l’Animal a l’Esquena, Girona.

El projecte Epistolari Manila es va dur a terme en el context de la residència artística de l’Animal a l’Esquena. En la reflexió s’articulen temàtiques en torn al les narratives del teixit epistolar i les seves manifestacions. Escenaris que transiten desde la pèrdua, la migració, l’exili i la fragmentació social.

EUROPA
Tècnica: Carbonet sobre paper Manila
Mida: 85 x 244 cm
Any de realització: 2021

Des d’aquest escenari de caràcter nòmada, la peça “Europa” transita al voltant de la reivindicació i la fragmentació de l’individu posant el focus en situacions en què la humanitat es veu obligada per causes alienes a la mobilització, ja sigui aquesta per migracions o desallotjaments forçats o degut les alteracions en el teixit social familiar en què la població civil és evacuada i separada de les seves famílies en conflictes bèl·lics.

FORA DE JOC
Tècnica / suport : Carbonet sobre paper Manila
Mides : 208 x 340 cm
Any realització : 2021

Una fotografía en el front durant la Guerra Civil obre la sèrie de l’Epistolari Manila. En una imatge feta al front de Terol, la interpretació de gran format i fragmentada representa un moment de joc en el front de batalla a on els soldats del bàndols republicà i nacional s’enfronten a un partit de futbol en una estampa que fa visible lo paradoxal de la lluita i la itinerància entre el joc i la mort. En un exercici de simbolisme, la munició aèria esdevé pilota, element aquí pacificador del joc a mort entre al·lineacions convocades desde la distància per directives contràries.

LA CASA DE FUSTA
Técnica/suport : Carbonet sobre paper Manila
Mides : 208 x 170 cm
Any realització : 2021

“ La Casa de Fusta “ explora desde la carència , la ruptura amb l’espai familiar, el desig de recuperació i la remontada lenta i no sempre real cap el retorn amb l’entorn social original. Un interior de fusta colrat de món conegut i desitjos confortables alhora que barracó compartit per obligades precarietats més pròpies de l’explotació obrera que no pas del teixit familiar.

All
0
DIBUIXOS
0
TEMES QUE INSPIREN
0
DIBUIXOS

DIBUIXOS

26 abril, 2015 0